Historiek Biovita NV is in 1977 opgericht als kleinhandel en heeft in 1993 de stap gezet om uit te groeien naar wat het op vandaag geworden is: een florerende groothandel van natuurlijke gezondheids- en verzorgingsproducten en dit in de breedste zin van het woord. 

 

Keuze, kwaliteit Diversiteit is belangrijk voor de toekomst. Een gezonde organisatie kijkt dan ook voortdurend om zich heen, op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en producten. Om tegemoet te komen aan de toenemende marktvraag halen wij onze producten uit diverse hoeken. Naast België gebeurt de import uit Frankrijk, Nederland, Spanje, Engeland, Duitsland, Amerika, Costa Rica … Ons assortiment bestaat dan ook voor een groot deel uit bio producten met erkende labels zoals Biogarantie, Ecocert, AB, Cosmebio, BDIH … Wij verdelen niet enkel exclusief bekende merken, maar eveneens eigen merken. Onze klant kan reeds met één leverancier onder de arm een zeer ruim assortiment aanbieden.  Stuk voor stuk kwaliteitsvolle en exclusieve merken, daar kiezen we tenslotte voor! 

 

Producten Biovita biedt op vandaag een grote waaier van producten aan zoals superoods, superfuits, vitamines, mineralen, plantenextracten in druppels, tabletten, gelules, ampullen, afslankproducten, producten specifiek voor de winter, essentiële oliën en toebehoren, aromatherapie, thees, sappen, plantaardige vetten, Himalayazout, sportproducten, organisch silicium, klei, … en een zeer ruime keuze aan natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica, producten voor de intieme hygiëne, onderhoudsproducten, haarkleuring, luchtverfrissers en geschenkartikelen.

 

Dag na dag optimale service Met als doel een optimale samenwerking met onze klanten te realiseren is het niet enkel de keuze en kwaliteit van producten die telt. Onze klanten verwachten een snelle en adequate respons op hun noden en wensen. Onze belangrijkste troeven zijn hierop afgestemd:

  • Mogelijkheid om dagelijks te bestellen
  • Een snelle levering met accurate administratieve 
        afhandeling
  • Regelmatig bezoek van onze vertegenwoordigers met 
        zeer ruime kennis van de producten en de markt.
  • Extra ondersteuning via een ruime waaier aan promotiemateriaal
  • Specifiek opgeleid personeel (herboristen in dienst)

 

Onze doelgroep De afzetmarkt richt zich hoofdzakelijk naar natuurwinkels, waardoor een ruim assortiment dan ook exclusief voor deze winkels bestemd is. Daarnaast vormen ook apotheken, therapeuten en schoonheidsinstituten deel van onze doelgroep.  Mede door een constante groei exporteren wij tevens naar Frankrijk, Nederland, Luxemburg, Spanje, Letland, Slovenië.