- Spieren & Gewrichten
- Allergieën
- Bloedsomloop
- Darmflora & stoelgang
- Detox en zuiveren
- Energie & Vitaliteit
- Geheugen & Concentratie
- Emotioneel evenwicht
- Huid & Haar & Nagels
- Luchtwegen
- Stofwisseling & Afslanken
- Ogen & Oren
- Omega-vetzuren
- Probiotica
- Slaap & Ontspanning
- Spijsvertering
- Sport & Spieropbouw
- Vitaminen & Mineralen
- Voor de vrouw
- Voor het kind
- Voor de man
- Weerstand & Immuniteit
- Zweedse kruiden
- Ayurveda
Bananencake met noten
- 2 rijpe bananen
- 115gr boter (op kamertemperatuur)
- 115gr suiker
- 2 grote eieren
- 115gr glutenvrije bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1/4 tl xanthaangom
- 3 el karnemelk
- 2tl kaneel
- 1tl koekkruien
- 100 gr paranoten (of andere naar keuze)
- 1 el boter
- 1 el lichte basterdsuiker
- 1 el lichte maïssiroop
- 1/4 tl fijn zeezout
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Doe de bananen in een kom en pureer ze met een vork.
Doe de boter en de suiker in een andere kom en klop dit licht en romig. Klop éen voor éen de eieren erdoor. Voeg de gepureerde banaan, bakmeel, karnemelk, kaneel, koekkruiden en paranoten toe en meng alles goed door elkaar.
Verdeel het beslag over de twee broodblikken en zet die 25 - 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de cakes stevig aanvoelen en een in het midden gestoken mes er schoon uitkomt. Haal de cakes uit de oven en laat ze een beetje afkoelen terwijl je het glazuurlaagje maakt.
Neem een steelpan en verhit daarin de boter, basterdsuiker, siroop en zout tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost. Druppel dit over de warme cakes en laat een paar minuten staan voordat je ze op een taartrooster zet om af te koelen.
Deze cakes blijven 3 dagen goed als je ze bewaart in een luchtdichte doos of trommel.