- Spieren & Gewrichten
- Allergieën
- Bloedsomloop
- Darmflora & stoelgang
- Detox en zuiveren
- Energie & Vitaliteit
- Geheugen & Concentratie
- Emotioneel evenwicht
- Huid & Haar & Nagels
- Luchtwegen
- Stofwisseling & Afslanken
- Ogen & Oren
- Omega-vetzuren
- Probiotica
- Slaap & Ontspanning
- Spijsvertering
- Sport & Spieropbouw
- Vitaminen & Mineralen
- Voor de vrouw
- Voor het kind
- Voor de man
- Weerstand & Immuniteit
- Zweedse kruiden
- Ayurveda
Bloemkoolpizza
Ingrediënten
Bodem 250 gr bloemkoolroosjes 1 ei 50 g parmezaanse kaas gemalen Verschillende vers kruiden bv. Oregano, basilicum, bieslook… fijn
gesneden 1 el amandelmeel | Topping (eigen voorkeur)
2 soeplepel Tomatensaus in bokaal Enkele cherry trostomaatjes Champignons in dunne plakjes Rode ajuin in schijven Mozzarella of gemalen geitenkaas |
Bereiding
Bodem
Bloemkool blenden. Niet te fijn. 1 minuut in kokend water blancheren. In koud water laten schrikken.
Meng samen met de kaas, kruiden, amandelmeel en een losgeklopt eitje.
Bekleed een pizzavorm of taartvorm wat bakpapier.
Druk het bloemkooldeeg goed aan op de bodem.
Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.
Laat wat afkoelen.
Topping (eigen voorkeur)
Bestrijk de pizzabodem met de tomatensaus en beleg met de verschillende
groenten.
Eindig met de mozzarella of de gemalen kaas.
Besprenkel met wat olijfolie en laat nog ongeveer 15 min in een oven van
180°