- Spieren & Gewrichten
- Allergieën
- Bloedsomloop
- Darmflora & stoelgang
- Detox en zuiveren
- Energie & Vitaliteit
- Geheugen & Concentratie
- Emotioneel evenwicht
- Huid & Haar & Nagels
- Luchtwegen
- Stofwisseling & Afslanken
- Ogen & Oren
- Omega-vetzuren
- Probiotica
- Slaap & Ontspanning
- Spijsvertering
- Sport & Spieropbouw
- Vitaminen & Mineralen
- Voor de vrouw
- Voor het kind
- Voor de man
- Weerstand & Immuniteit
- Zweedse kruiden
- Ayurveda
Falafelballetjes in tomatensaus
Ingrediënten
250 g gedroogde kikkererwten 1 teentje knoflook 1 soeplepel gemengde gedroogde kruiden 1 soeplepel sesamolie 1 fijngesneden sjalot Frituurolie | 2 ajuinen 1 wortel ½ rode paprika 1 teentje knoflook 1 soeplepel bouillon poeder |
Bereiding
De avond voordien de gedroogde kikkererwten weken in 1/2l water.
Vóor gebruik de kikkererwten afspoelen.
Kikkererwten in de blender fijn mixen.
De knoflook, sjalot, sesamolie en gedroogde kruiden toevoegen en nog eens
goed mengen.
Nu hebben we een soort pasta over die gemakkelijk te bewerken is.
Spoel je handen en draai kleine bolletjes ( ter grootte van een radijs).
Doe flink wat frituurolie in een pot of gebruik de frituurpan op 170°
Laat de bolletjes mooi bruin bakken aan alle kanten.
Tomatensaus
Snij de ajuin en de knoflook fijn. Bak de ajuin in wat olie Laat de ajuin glazig worden.
Voeg het blikje tomatenpuree toe en laat enkele minuten meestoven
Voeg nu de fijngesneden wortel en paprika toe. Laat enkele minuten
meestoven.
Voeg het blik tomatenstukjes toe en de lepel bouillon poeder
Laat een 15 minuten stoven tot de wortel zacht is.
Mix de saus. Laat nog eens opkoken. Is de saus te dik, voeg wat water toe.
Doe de balletjes bij de saus.
Dien op met pasta, aardappelpuree, couscous of rijst