- Spieren & Gewrichten
- Allergieën
- Bloedsomloop
- Darmflora & stoelgang
- Detox en zuiveren
- Energie & Vitaliteit
- Geheugen & Concentratie
- Emotioneel evenwicht
- Huid & Haar & Nagels
- Luchtwegen
- Stofwisseling & Afslanken
- Ogen & Oren
- Omega-vetzuren
- Probiotica
- Slaap & Ontspanning
- Spijsvertering
- Sport & Spieropbouw
- Vitaminen & Mineralen
- Voor de vrouw
- Voor het kind
- Voor de man
- Weerstand & Immuniteit
- Zweedse kruiden
- Ayurveda
Geroosterde amandelen met kaneel
Ingrediënten
- 250 gr suiker
- 150 ml water
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl kaneelpoeder
- 300 gr amandelen, ongepeld
Bereiding
1. Doe de suiker met het water, het vanille-extract en het kaneelpoeder in een grote pan en breng dit al roerend aan de kook.
2. Voeg als het mengsel kookt de amandelen toe en blijf vanaf dat moment voortdurend roeren
4. Het water verdampt en de suiker gaat als witte kristallen om de amandelen heen zitten.
5. Blijf roeren! De suikerkristallen gaan nu karameliseren en zorgen voor een superlekker laagje om de amandelen. Haal de pan van het vuur als er geen witte suikerkristallen tussen de amandelen meer te zien zijn.
6. Verdeel de amandelen over een met bakpapier beklede bakplaat. Let op: ze zijn erg heet! Probeer de amandelen zo los mogelijk van elkaar te leggen. Laat ze iets afkoelen. Zodra je ze met je hand aan kan raken haal je ze allemaal los van elkaar (dit kan ook met twee lepels). Laat ze vervolgens verder afkoelen.