- Spieren & Gewrichten
- Allergieën
- Bloedsomloop
- Darmflora & stoelgang
- Detox en zuiveren
- Energie & Vitaliteit
- Geheugen & Concentratie
- Emotioneel evenwicht
- Huid & Haar & Nagels
- Luchtwegen
- Stofwisseling & Afslanken
- Ogen & Oren
- Omega-vetzuren
- Probiotica
- Slaap & Ontspanning
- Spijsvertering
- Sport & Spieropbouw
- Vitaminen & Mineralen
- Voor de vrouw
- Voor het kind
- Voor de man
- Weerstand & Immuniteit
- Zweedse kruiden
- Ayurveda
Kitcherie
Ingrediënten
-
80 gram mungbonen
(2 tot 3 uur laten weken)
-
80 gram basmati rijst (2 tot 3 uur laten weken)
-
½ eetlepel ghee
of kokosolie
o
Ghee: geklaarde
boter van Indiase oorsprong en heeft een nootachtig aroma. Het kan tot een veel
hogere temperatuur verhit worden. Het is de ideale natuurlijke energiebron die
veel vitaminen en andere antioxidanten bevat. Het versterkt het immuunsysteem
en beschermt tegen allerlei chronische aandoeningen.
-
1 eetlepel goldenmilk kruiden van Ojas (zonder suiker)
-
Peper en
Himalayazout
-
Verse
korianderblaadjes
- Groenten zoals wortel, pastinaak, zoete aardappel… of enkele groene groenten (spinazie, paksoi, snijbiet enz.)
Bereiding
Snijd de groenten. Verwarm de vetstof (ghee of kokosolie) in een pan, voeg de golden milk kruiden erbij en dan de fijngesneden groenten. Die even laten stoven. Dan de geweekte mungbonen en rijst toevoegen en ruim onder water zetten.
Deze ‘kitcherie’ 20 minuten onafgedekt laten koken tot alles gaar is. Afwerken met peper, Himalayazout en verse korianderblaadjes.