- Spieren & Gewrichten
- Allergieën
- Bloedsomloop
- Darmflora & stoelgang
- Detox en zuiveren
- Energie & Vitaliteit
- Geheugen & Concentratie
- Emotioneel evenwicht
- Huid & Haar & Nagels
- Luchtwegen
- Stofwisseling & Afslanken
- Ogen & Oren
- Omega-vetzuren
- Probiotica
- Slaap & Ontspanning
- Spijsvertering
- Sport & Spieropbouw
- Vitaminen & Mineralen
- Voor de vrouw
- Voor het kind
- Voor de man
- Weerstand & Immuniteit
- Zweedse kruiden
- Ayurveda
Noedels hot chili met gerookte tempehkrullen
© Lima
Ingrediënten
- 200 g SOMEN (FIJNE NOEDELS VAN VOLKORENTARWE)
- 1 verse chilipeper
- 20 g verse koriander
- 1 bosje groene asperges
- 1 courgette
- 200 g peultjes
- 50 ml zonnebloemolie
- 80 ml tamari sojasaus
- 4 g GOMASIO ORIGINAL
- 80 g tempeh
Bereiding
Breng een pan water aan de kook en doe de noedels erin. Giet de noedels af als ze gaar zijn en zet opzij.
Bereid de groenten voor: snijd de courgette, de peultjes en de asperges in kleine stukjes en zet opzij. Hak de koriander en de chilipeper heel fijn en zet opzij.
Snijd de tempeh in dunne plakjes.
Verwarm de zonnebloemolie in een wok, voeg alle gesneden groenten toe en roerbak ze iets meer dan 5 minuten (de groenten moeten knapperig blijven), doe de chilipeper erbij en laat nog een minuutje bakken. Blus met de Hot chili & lemon tamari sojasaus, voeg daarna de noedels en de koriander toe en laat het geheel nog even bakken.
Schik de noedels met hun garnituur in diepe borden, strooi de sesamzaadjes en de plakjes tempeh erover. Dien op.