- Spieren & Gewrichten
- Allergieën
- Bloedsomloop
- Darmflora & stoelgang
- Detox en zuiveren
- Energie & Vitaliteit
- Geheugen & Concentratie
- Emotioneel evenwicht
- Huid & Haar & Nagels
- Luchtwegen
- Stofwisseling & Afslanken
- Ogen & Oren
- Omega-vetzuren
- Probiotica
- Slaap & Ontspanning
- Spijsvertering
- Sport & Spieropbouw
- Vitaminen & Mineralen
- Voor de vrouw
- Voor het kind
- Voor de man
- Weerstand & Immuniteit
- Zweedse kruiden
- Ayurveda
Nutty quinoa-chocolade reepjes
Ingrediënten
- 2el kokosolie
- 10 dadels, 20 min geweekt in warm water
- 250ml notenpasta of pindaboter (afhankelijk van je voorkeur)
- 1el geraspte gember
- 75gr geroosterde pompoenzaadjes
- 40gr geroosterde amandelen
- 30g gepofte quinoa
- 100g gesmolten chocolade, min 72% cacao (hoe hoger het percentage, hoe beter)
- kokosschilfertjes voor de afwerking
Bereiding
Smelt de kokosolie in een pan op lage temperatuur. Snij de dadels in stukjes en plet met een vork, voeg de dadels, samen met de notenpasta en de geraspte gember in de pan en laat even sudderen tot het een pasta wordt.
Zet even aan de kant. Hak de zaden en noten fijn en rooster deze even in een pan tot ze goud bruin zijn. Voeg nu alles samen en meng goed door elkaar.
Leg een bakpapier in een schaal van ongeveer 15 op 20 cm. Duw de massa mooi plat (stamp wat aan met bv. de onderkant van een lepel,of met je hand op een bakvel). Zet dit even in de diepvries, terwijl je de chocolade smelt.
Eens gesmolten giet je de chocolade uit over het oppervlak in de schaal. Vanaf het wat begint te stollen, strooi je er wat kokosschilfertjes over. Zet nu terug in de diepvries voor min. 1 uur vooraleer je de blok in reepjes snijdt. De reepjes bewaren super goed in de diepvries. Een lekker dessert of voedzaam tussendoortje, altijd bij de hand dus. Geniet!