Biovita
Biovita - biosupermarkt sinds 1988

Pompoensoep met kefir/yoghurt topping

Ingrediënten


Voor de soep


  • 1 pompoen
  • klontje hoeveboter
  • stukje gember en curcuma
  • 2 teentjes look
  • 2 ajuinen
  • tijm (vers of gedroogd
  • bouillon

Voor de topping

  • pompoenpitten
  • 5el yoghurt of kefir
  • sap van een halve limoen
  • platte peterselie, bieslook, koriander, munt (naar smaak)
  • cayenne peper of chili vlokken


Bereiding

Snij de pompoenen en ajuin in stukjes. Leg ze op een ovenplaat op een bakpapier.

Besprenkel met wat tijm, peper, zout en olijfolie. Zet de ovenschaal in voorverwarmde oven op 180°C voor een 40tal minuutjes, tot de groenten gaar zijn.

Verwarm een klontjeboter in een soeppot. Sudder de gember, curcuma en look erin en voeg de ovengroenten toe. Laat even sudderen en voeg daarna water toe tot de groenten onder staan.

Afhankelijk van de hoeveelheid water, voeg je 1 koffielepeltje bouillon (of 1 blokje) toe per halve liter water. Kruid af met peper, zout en eventueel wat cayenne peper (om het wat pittiger te maken).

Laat de soep een 20tal minuutjes doorkoken, en mix daarna tot een gladde soep.

Topping:

Rooster de pompoenpitten in een pan (tot ze poffen). Meng de kefir of yoghurt met het sap van de limoen, en voeg peper, zout en fijngehakte kruiden toe. Indien graag een opwarmde spicy soep, voeg wat extra cayenne peper en/of chilivlokken toe.

Winkelmandje
Favorieten
Het winkelmandje bevat momenteel geen producten.
menu
Favoriet
Mijn account
OF