Voeding
Verzorging
Voedingssupplementen
Speciaal voor
- Spieren & Gewrichten
- Allergieën
- Bloedsomloop
- Darmflora & stoelgang
- Detox en zuiveren
- Energie & Vitaliteit
- Geheugen & Concentratie
- Emotioneel evenwicht
- Huid & Haar & Nagels
- Luchtwegen
- Stofwisseling & Afslanken
- Ogen & Oren
- Omega-vetzuren
- Probiotica
- Slaap & Ontspanning
- Spijsvertering
- Sport & Spieropbouw
- Vitaminen & Mineralen
- Voor de vrouw
- Voor het kind
- Voor de man
- Weerstand & Immuniteit
- Zweedse kruiden
- Ayurveda
Saffraanrisotto
© NIIDA Saffraan
Ingrediënten
- 1 liter kippenbouillon
- 10
NIIDA-saffraanstampers
- 350 gram risottorijst
- 2 eetlepels olijfolie
- 75 gram boter
- 1 grote ui
- 100ml droge witte wijn
- 50 gram parmezaanse kaas
- Een snuifje versgemalen peper
Bereiding
1- Bouillon verwarmen en
2- In braadpan olie met 25 g boter verhitten.
3- Ui erdoor roeren en in 5 min op heel laag vuur glazig bakken.
4- Rijst door ui scheppen en meebakken tot alle korrels glanzen.
5- Wijn erbij schenken en laten verdampen.
6- Kwart van bouillon door rijst roeren en rijst zachtjes laten koken. Regelmatig roeren.
7- Telkens als bouillon verdampt is flinke scheut toevoegen, tot risotto na ca. 25 min romig en beetgaar is.
8- Kaas door risotto roeren, op smaak brengen met zout en peper.
9- Risotto in vier diepe borden scheppen en klontje roomboter erop laten smelten.