Biovita
Biovita - biosupermarkt sinds 1988

Saffraanrisotto

© NIIDA Saffraan

Ingrediënten


  • 1 liter kippenbouillon
  • 10 NIIDA-saffraanstampers
  • 350 gram risottorijst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 gram boter
  • 1 grote ui
  • 100ml droge witte wijn
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • Een snuifje versgemalen peper

Bereiding

1- Bouillon verwarmen en saffraan stampers erdoor roeren.

2- In braadpan olie met 25 g boter verhitten.

3- Ui erdoor roeren en in 5 min op heel laag vuur glazig bakken.

4- Rijst door ui scheppen en meebakken tot alle korrels glanzen.

5- Wijn erbij schenken en laten verdampen.

6- Kwart van bouillon door rijst roeren en rijst zachtjes laten koken. Regelmatig roeren.

7- Telkens als bouillon verdampt is flinke scheut toevoegen, tot risotto na ca. 25 min romig en beetgaar is.

8- Kaas door risotto roeren, op smaak brengen met zout en peper.

9- Risotto in vier diepe borden scheppen en klontje roomboter erop laten smelten.



Winkelmandje
Favorieten
Het winkelmandje bevat momenteel geen producten.
menu
Favoriet
Mijn account
OF